Despre carte

Qpoem este proiectul celei mai solidare comunităţi de poeţi şi iubitori de poezie. Facebook-ul i-a strâns pe toţi într-o uriaşă filă comună pe deasupra invidiilor. Astfel încât, în orice parte te-ai pierde, poezia este peste tot, aşa cum centrul este peste tot.

Călin Vlasie

Liviu Măţăoanu (n. 14 ianuarie 1968, în Câmpulung-Muscel) este profesor de istorie. Locuiește în București. Debutează literar în 1991, cu poeme, în revista „Calende”, iar debutul editorial are loc în 1994, cu volumul de poezie „Pauză de o ţigară”, Editura Calende, Pitești. Creațiile sale figurează în numeroase volume colective, între care „Despărţirea de cotidian” (Editura Paralela 45, 1997), „Plagiator” (Editura Paralela 45, 1998), „Arheologie generală” (Editura Paralela 45, 2000). Alte volume: „Umbra personajului” (Editura Paralela 45, 1999), „Poeme urbane”, Editura Digitală, 2015 (doar în format digital). Îngrijeşte antologia de poezie „Poemul cu 1000 de feţe” (Editura Paralela 45, 2001). A publicat în diverse reviste literare și ziare. Realizator de emisiuni radio și de televiziune. Membru al cenaclului Qpoem din 2015.

„Liviu Măţăoanu face contrabandă cu melancoliile şi îşi ascunde predispoziţia reflexivă într-o scriitură aparent dezlânată şi ostentativ dezarticulată, mizând pe efectul în răspăr al devierilor parentetice şi al inconsistenţei colocviale a discursului. Scriitura lui uzează şi abuzează de tehnici de înşelare, simulând incongruenţa doar spre a tensiona…”

 Al. Cistelecan

www.qpoem.com