Despre carte

Qpoem este proiectul celei mai solidare comunităţi de poeţi şi iubitori de poezie. Facebook-ul i-a strâns pe toţi într-o uriaşă filă comună pe deasupra invidiilor. Astfel încât, în orice parte te-ai pierde, poezia este peste tot, aşa cum centrul este peste tot.

Călin Vlasie

Teodor Sinezis, pe numele său real Ioan-Claudiu Pipirigeanu, s-a născut pe 4 ianuarie 1970, în Tarcău, Neamţ. Este licenţiat în Jurnalism şi ştiinţele Comunicării la Universitatea din Bucureşti (1995) şi în Drept (2007). Locuieşte în Piatra-Neamţ. A fost redactor al săptămânalului „Zig-zag”, reporter special pentru „Monitorul de Neamţ”, redactor al ziarului „Ceahlăul” şi co-fondator, în 2001, al săptămânalului nemţean de umor „Răcnetul Carpaţilor”(alături de Ion Asavei şi Costache Lupu). Debutează cu versuri în revista „Mozaicul”, nr. 4, din 2013. Membru al cenaclului Qpoem din 2015.

„Mulţi douămiişti au montat cicluri poetice dedicate vreunei (anti)muze. Matilda împărtăşeşte doar situaţia, nu şi atmos-fera. Protagonista poetică dinamizează o biologie disecată minuţios şi detonează metafore în care cibernetica se încuscreşte cu pătrunjelul. Teodor Sinezis umflă limbajul cu scheme de tastatură şi reuşeşte să fabrice poezie din componentele unei lumi postumaniste cu firescul unui arhitect specializat în hibrizi funambuleşti, irezistibili.”

Felix Nicolau

www.qpoem.com