Despre carte

Qpoem este proiectul celei mai solidare comunităţi de poeţi şi iubitori de poezie. Facebook-ul i-a strâns pe toţi într-o uriaşă filă comună pe deasupra invidiilor. Astfel încât, în orice parte te-ai pierde, poezia este peste tot, aşa cum centrul este peste tot.

Călin Vlasie

Viktor Latunski, pe numele său real George Savu, s-a născut pe 26 octombrie 1951, în Bilca, Suceava. Membru activ al cenaclurilor buzoiene în anii 1980. Activitate pe site-urile online de poezie din anul 2005, sub diferite pseudonime. Din 2009, semnează cu pseudonimul Viktor Latunski. Membru al cenaclului Qpoem din 2015. Locuiește în Corbeanca (Ilfov). Publicaţii sporadice în cotidianul Viaţa Buzăului (1980-1988) și în  lunarul Focuri vii (1991-1993). A publicat cu numele George Savu volumele „Facerea poeziei”, versuri, Editura Teocora, 2005, și „Profana scriitură”, roman, Editura Raluca, 2007.

„Acum, că George Savu și-a luat un nume de artă atât de provocator, confuzia cu omonimul său albaiulian nu se mai poate face. La drept vorbind, ea nu s-ar fi putut face nici înainte, dacă felul de a scrie al fiecăruia ar fi fost bun de argument. Viktor Latunski scrie pe un principiu de vervă și dintr-un spirit irepresibil parodic (uneori lăsat să se zbenguie în pure performanțe). Baza lui e o poetică ludică, pe linia intrasabilă dintre umor, ironie (mai ales autoironie) și sarcasm, linie trecută nonșalant în toate părțile. Mixaje discursive, jocuri de cuvinte, aluzii, referințe întoarse pe dos și mai cu seamă un ritm tonic, aproape euforic, al caricaturalului ca viziune constituie marca – dar și masca — unei melancolii ținută la secret în aceste Exerciții de spart coaja muzei. O poezie care merge în provocare inteligentă, dar călcând cu grijă peste un fond de fragile”.

  Al. Cistelecan

www.qpoem.com