Despre carte

Qpoem este proiectul celei mai solidare comunităţi de poeţi şi iubitori de poezie. Facebook-ul i-a strâns pe toţi într-o uriaşă filă comună pe deasupra invidiilor. Astfel încât, în orice parte te-ai pierde, poezia este peste tot, aşa cum centrul este peste tot.

Călin Vlasie

Gabriela Schuster s-a născut pe 18 februarie 1948, în Bucureşti. Mama este de pe lângă Buzău, iar tatăl, dintr-un sat din Basarabia. Puţin înainte de decembrie 1989, părăseşte România pentru reîntregirea familiei în Germania, unde trăieşte şi astăzi. Poezia, pasiune constantă, îi umple timpul, după o viaţă petrecută în programarea calculatoarelor electronice. Contribuţii literare are în revista „Atheneum” din Canada, unde este o vreme redactor şi webmaster, în două antologii ale revistei „Singur” şi pe alte câteva site-uri online. Din 2015 membru al cenaclului Qpoem.

Fata de la oraş priveşte totul de la penthouse. De acolo se desfată cu privelişti culturale prestigioase, pe care le aplică în chip de plasture peste senzaţiile cotidiene. Iremediabil logo-dită cu sublimul, Gabriela Schuster este bântuită şi de viziuni naturaliste. Rezultă o poezie cu tuşe expresioniste, dar în care guvernează ingrediente obişnuite, drapate, totuşi, în falduri exuberante.”

 Felix Nicolau

www.qpoem.com