Despre carte

Qpoem este proiectul celei mai solidare comunităţi de poeţi şi iubitori de poezie. Facebook-ul i-a strâns pe toţi într-o uriaşă filă comună pe deasupra invidiilor. Astfel încât, în orice parte te-ai pierde, poezia este peste tot, aşa cum centrul este peste tot.

Călin Vlasie

Camelia Iuliana Radu (n. 1959, în Slatina, jud. Olt) a absolvit Facultatea de Psihologie a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu. Actualmente psiholog clinician în Ploieşti. Debutează la 8 ani într-o antologie a copiilor poeţi. A publicat în majoritatea revistelor literare din provincie. A publicat până în 2016 un număr de 17 volume de poezie (cele mai multe), proză, eseuri, începând din 2001 când a debutat cu volumul de proză scurtă Pasărea singuratică. A obţinut numeroase premii literare la concursuri naţionale. Membră a cenaclului Qpoem din 2016.

„Nu ştiu dacă există vreun cititor care să se poată ţine de Camelia Iuliana Radu, poetă nu harnică pur şi simplu, ci în cea mai electrică vervă a hărniciei (eu unul mărturisesc flagrante restanţe). Avalanşa celor vreo 17 volume de pînă acum, cărora, cel puțin de la o vreme, Camelia încearcă să le dea identitate tematică şi o oarecare autonomie, continuă cu acest Jucăm lenin în care diferența tematică e şi mai conturată. E o diferenţă desprinsă din poemele anterioare, în care tema flutura liber şi incidental, şi transformată acum într-o dogmă anamnetică. Poemele de aici sunt memoriale de copilărie comunistă, cu toate riturile oprimării de atunci, recuperate în secvenţe de cotidian, dar şi cu toate revoltele inocente ale unei copile idealiste. O secvenţă biografică, aşadar, resuscitată cu acuitate a concretului, umor şi detaşare.”

Al. Cistelecan