Despre carte

Qpoem este proiectul celei mai solidare comunităţi de poeţi şi iubitori de poezie. Facebook-ul i-a strâns pe toţi într-o uriaşă filă comună pe deasupra invidiilor. Astfel încât, în orice parte te-ai pierde, poezia este peste tot, aşa cum centrul este peste tot.

Călin Vlasie

Adi Filimon (n. 20 mai 1965, în Ghelari, Hunedoara) este absolventă a Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” (1994) și a Facultății de Istorie a Universității „Spiru Haret” din București (2010). Locuiește în București. În 2013 debutează cu volumul de poezie „Spaimele”, Editura A.T.U., Sibiu. În 2015 publică volumul de poezie „Ștefia”, Editura Vinea.

Din 2014 publică proză și poezie în mai multe reviste literare din țară. Este prezentă în câteva antologii de poezie: antologia „Desant 2013” a Editurii Adenium, Iaşi, 2013; antologia poeziei de dragoste „Poemia”, Editura ArtCreativ, București, 2014; antologia de poezie „carTe diem”, Editura Vocativ, București, 2014. Membră a cenaclului Qpoem din 2015.

„Magnetismul poeziei lui Adi Filimon emană din contururile deschise, gesturile imprecise şi memoria afectivă etalată răcoros, dezabuzat. Înseşi regulile de redactare bruiate prin sudarea vocabulelor contribuie la accelerarea amintirilor vizionare. Poezia îmbibată de obiecte şi fiinţe cu contur precis deschide abisuri cu ajutorul unei tehnici suple, eliberate de conectori. Fragilitate şi adâncime dispuse mereu inteligent în decoruri minimaliste.”

 Felix Nicolau

www.qpoem.com