Despre carte

Qpoem este proiectul celei mai solidare comunităţi de poeţi şi iubitori de poezie. Facebook-ul i-a strâns pe toţi într-o uriaşă filă comună pe deasupra invidiilor. Astfel încât, în orice parte te-ai pierde, poezia este peste tot, aşa cum centrul este peste tot.

Călin Vlasie

Macrina Lazăr (n. la 25 august 1980, Topliţa) este licenţiată a Facultăţii de Studii Europene a Universităţii „Babeş–Bolyai” din Cluj-Napoca şi a Facultăţii de Litere, a Universităţii „Transilvania” din Braşov. A publicat cu precădere în reviste online. A debutat în 2015 cu placheta de versuri Între noi. În prezent  se ocupă de proiecte culturale, printre care şi revista locală de literatură TOPlitera. Membră a cenaclului Qpoem din 2015.

„O poetică demonstrativ animată de facebook (asemănătoare, dintre colegele de serie, cu a Dorinei Stoica) expune, în Senkiu fo yo frendship, Macrina Lazăr. Una, după cum se vede şi din titlu, înclinată spre parodic şi ludic; implicit, deci, ataşată de instrumentele vervei confesive, de oralitatea cu ritm şi de ritmul cu surprize. Confesiunea merge departe în «sinceritate», dar nu riscă niciodată să atingă note care n-ar mai putea fi de-dramatizate (o singură dată, totuşi, dar nu cu mare folos: în Je suis Colectiv). şi asta pentru că Macrina are spirit de joacă şi-l foloseşte chiar şi-n scenetele de cotidian tensionat sau în decupajele domestice. Cel mai bine se simte acest duh al jocului cu nuanţe compasionale în suita de portrete răspîndită în carte.”

Al. Cistelecan