Despre noi

Despre noi 2020-02-13T16:16:28+00:00

Editura PARALELA 45 a fost fondată în 28 noiembrie 1994 și este cunoscută ca fiind una dintre cele mai importante edituri românești.

A fost inițiată ca o editură de carte educațională și beletristică. Din 2002, producția editorială s-a diversificat, țintind un profil enciclopedic, astfel încât în prezent sunt organizate 4 departamente editoriale: ficțiune, nonficțiune, literatură pentru copii și adolescenți și educațional – în 72 de colecții, care acoperă peste 70 de domenii. Majoritatea produselor sunt mărci înregistrate la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM).

Au fost publicate, de la înființare, aproape 5.000 titluri, în peste 18.000.000 de exemplare.

Deschisă cercetătorilor din orice domeniu, Editura PARALELA 45 este o editură acreditată CNCS – categoria B.

Cărțile Editurii PARALELA 45 sunt difuzate prin intermediul majorității librăriilor (fizice și online) și en-gros-urilor de carte din țară și prin sistemul propriu de vânzare și livrare (accesibil pe site-ul www.edituraparalela45.ro).

Editura PARALELA 45 participă constant la cele mai importante târguri de carte din țară și din Europa. A primit numeroase premii, atât pentru activitatea editorială cât și pentru valoarea cărților editate, decernate de: Târgul Internațional de Carte “Gaudeamus” (“Premiul de Excelență” în 2001 și 2008), Uniunea Scriitorilor din România, Asociația Scriitorilor Profesioniști din România, Academia Română, Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova, Asociația Editorilor din România, revistele “Cuvântul”, “Romania literară”, “Premiul Francofoniei” în cadrul Prix Saint-Exupery / Valeurs Jeunesse (2006) ș.a.

Cu numeroase premii naționale și internaționale obținute, Editura PARALELA 45 este o garanție a culturii de referință.

O editură cu profil enciclopedic, o editură pentru toți!

Site-uri și pagini Facebook proprii:

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Absolut necesare

Aceste cookie-uri sunt esențiale site-ului nostru pentru a-și îndeplini funcțiile de bază. Acestea includ cele necesare pentru a permite utilizatorilor înregistrați să se autentifice și să execute funcții legate de cont.

wordpress_test_cookie, wordpress_{hash}, wordpress_logged_in_{hash}, wp-settings-{user_id}, wp_sharing_{id}, plationline.ro

Analiză

Pentru a vă oferi o experiență mai bună în utilizarea site-ului nostru, cât și pentru rapoarte de analiză a vizitelor și utilizării site-ului.

google-analytics.com