Coșul meu 0
Contul meu
0
Colecții
Trei secole de gastronomie românească. De la muhalebiu şi schembea la volovan şi galantină
55.00 lei 41.25 lei
RĂSFOIEȘTE
Wishlist
Wishlist
Autor:
Domeniu:
Colecție:
An apariție:
2022
Nr. pagini:
264
Format:
20×25
ISBN:
978-973-47-2744-5
Descriere
Despre autori
Recenzii (3)
POPESCU Doina
ULIERIU Daniela

Rafinați, pofticioși, gurmanzi, mâncăi, cunoscători în ale gastronomiei din toată România, uniți-vă! Pornim la drum! Nu doar vă promitem paradisul gastronomic, ci vă și ducem acolo! Unde? La întâlnirea cu gastronomia românească de mare rafinament. Am săpat prin biblioteci și arhive, am căutat prin sertare și vieţi, am vorbit cu doamne din celălalt secol, am citit din scoarţă în scoarţă paisprezece cărţi de bucate, capodopere ale genului! Vi le prezentăm! Sunt unele dintre cele mai importante cărți vechi de bucate românești, bestselleruri ale unor secole de fuziuni și invenții culinare, precum cele scrise de stolnicul Cantacuzino, Kogălniceanu și Negruzzi, enigmatica doamna M.S.,  Ecaterina  Steriady, Ecaterina Comșa, Sanda Marin, Strasman și Radu, dar și cărți practic necunoscute, perle regăsite, cum ar fi cele scrise de Maria Maurer, A. Petrini sau Gabrielle Tăzlăuanu.

 

Așadar, supunem atenţiei dumneavoastră manuscrisul unei cărţi care înglobează rezultatul a trei ani de muncă în scopul restaurării bucătăriei românești de mare rafinament, de la primele reţete consemnate în ţările dunărene, care făceau deliciul banchetelor domnești și boierești, până la cele ale ultimilor supravieţuitori ai haute-cuisine-ului din timpul regimului comunist.

 

Cartea noastră e și o încercare de a răspunde la întrebarea: unde ar fi ajuns bucătăria românească dacă nu ar fi fost anii de comunism cu mâncăruri de cantină muncitorească?  Lăsăm răspunsul la latitudinea cititorului.

Trei secole de gastronomie românească. De la muhalebiu şi schembea la volovan şi galantină (recenzie, literaturapetocuri.ro)
23 apr. 2019


Trei secole de gastronomie românească. De la muhalebiu şi schembea la volovan şi galantină (recenzie, delicateseliterare.ro)
23 apr. 2019


6 cărți gastronomice perfecte pentru cadourile de Sărbători (COSMIN DRAGOMIR, gastroart.ro)
03 dec. 2018


Trei secole de gastronomie românească. De la muhalebiu şi schembea la volovan şi galantină
55.00 lei 41.25 lei
RĂSFOIEȘTE
Wishlist
Wishlist
Domeniu:
Colecție:
An apariție:
2022
Nr. pagini:
264
Format:
20×25
ISBN:
978-973-47-2744-5
Descriere
Despre autori
Recenzii (3)
POPESCU Doina
ULIERIU Daniela

Rafinați, pofticioși, gurmanzi, mâncăi, cunoscători în ale gastronomiei din toată România, uniți-vă! Pornim la drum! Nu doar vă promitem paradisul gastronomic, ci vă și ducem acolo! Unde? La întâlnirea cu gastronomia românească de mare rafinament. Am săpat prin biblioteci și arhive, am căutat prin sertare și vieţi, am vorbit cu doamne din celălalt secol, am citit din scoarţă în scoarţă paisprezece cărţi de bucate, capodopere ale genului! Vi le prezentăm! Sunt unele dintre cele mai importante cărți vechi de bucate românești, bestselleruri ale unor secole de fuziuni și invenții culinare, precum cele scrise de stolnicul Cantacuzino, Kogălniceanu și Negruzzi, enigmatica doamna M.S.,  Ecaterina  Steriady, Ecaterina Comșa, Sanda Marin, Strasman și Radu, dar și cărți practic necunoscute, perle regăsite, cum ar fi cele scrise de Maria Maurer, A. Petrini sau Gabrielle Tăzlăuanu.

 

Așadar, supunem atenţiei dumneavoastră manuscrisul unei cărţi care înglobează rezultatul a trei ani de muncă în scopul restaurării bucătăriei românești de mare rafinament, de la primele reţete consemnate în ţările dunărene, care făceau deliciul banchetelor domnești și boierești, până la cele ale ultimilor supravieţuitori ai haute-cuisine-ului din timpul regimului comunist.

 

Cartea noastră e și o încercare de a răspunde la întrebarea: unde ar fi ajuns bucătăria românească dacă nu ar fi fost anii de comunism cu mâncăruri de cantină muncitorească?  Lăsăm răspunsul la latitudinea cititorului.

Trei secole de gastronomie românească. De la muhalebiu şi schembea la volovan şi galantină (recenzie, literaturapetocuri.ro)
30 Apr. 2024


Trei secole de gastronomie românească. De la muhalebiu şi schembea la volovan şi galantină (recenzie, delicateseliterare.ro)
30 Apr. 2024


6 cărți gastronomice perfecte pentru cadourile de Sărbători (COSMIN DRAGOMIR, gastroart.ro)
30 Apr. 2024


Distribuie pe Twitter
Distribuie pe Pinterest
Distribuie pe Email
POATE VĂ INTERESEAZĂ ȘI